Back

6 Top boeken over: geld, rijkdom & mindset

Financieel groeien is de drijfveer voor ondernemers, investeerders en iedereen die bewust stappen onderneemt om succesvol te worden in datgene waar je goed in bent. Carrière maken en rijk worden is niet voor iedereen maar bijna iedereen droomt van minder geld zorgen. Gewoon kunnen doen wat je wilt doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je geld op raakt is een droom die voor velen ongrijpbaar of onmogelijk lijkt. Als je echter je manier van denken kunt veranderen, en je aangeleerde overtuigingen over geld en geld verdienen kunt ombuigen is er meer mogelijk dan je denkt.

Deze top 6 boeken zijn een inspiratiebron op het gebied van rijkdom, geld en mindset. Het zijn boeken die allemaal veel lovende recensies hebben en waardevolle informatie geven over alles wat met financiële vrijheid te maken heeft. Verander hoe je tegen geld en rijkdom aankijkt en word je bewust van de werking van je geest en zijn mogelijkheden.

1.Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki

rich-dad-poor-dad-robert-t-kiyosakiDit boek is bedoeld om mensen te leren hoe ze anders over geld kunnen denken. Het helpt om de mythe te ontkrachten dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden. Het laat zien waarom ouders niet kunnen vertrouwen op de schoolsystemen om hun kinderen te leren over geld, en het belang van financiële kennis die door ouders moet worden onderwezen. Het boek bespreekt ook het overwinnen van obstakels en hoe te beginnen met de weg naar rijk worden. Zie in de video hieronder dat Shou Xin Wu dit boek ook benoemd als inspiratiebron.

2. Denk groot en word rijk – Napoleon Hill

think-and-grow-rich-napoleon-hillThink & Grow Rich van Napoleon Hill is een boek in de top 10 van best verkochte selfhelp-boeken aller tijden. Daarmee bewijst Napoleon Hill dat de denkwijze over rijkdom en groeien van alle tijden is. Hij bespreekt het verlangen als het startpunt van alle prestaties. Samen met het belang van visualisatie en het geloof dat je kunt bereiken wat je verlangt. Het boek gaat in op het ontwikkelen van ideeën en het omzetten tot actie. Hoe je over uitstel heen kunt komen en over bijvoorbeeld doorzettingsvermogen. Vier simpele stappen die hij benoemd die leiden tot volharding of doorzettingsvermogen: Kies een vastomlijnd doel en gebruikt een brandend verlangen om het te bereiken, maak dan vastomlijnde plannen om dat doel te bereiken, creëer een bewustzijn die geen negativiteit toelaat, ook niet van familieleden en maak vrienden die je aansporen om het vol te houden.

3. Managing Oneself – Peter F. Drucker

Managing-Oneself-Peter-f-drucker1Managing Oneself by Peter F. Drucker is een boek aan de kortere kant, maar het zit vol met nuttige informatie en kennis. Dit boek helpt mensen om meer te leren over zichzelf en waar sterke punten liggen en de waarden. Zo helpt het mensen te begrijpen welke dingen ze met hun leven moeten doen en hoe deze het beste kunnen bijdragen. Het is belangrijk om jezelf te kennen voordat je een echt verschil kunt maken, zelfs in je eigen leven, en dit boek is bedoeld om je te helpen daar te komen.

4. Master Your Mindset: Leef je mooiste leven – Michael Pilarczyk

master-your-mindset-michael-pilarzyckLeef je mooiste leven van Michael Pilarczyk helpt mensen beter te begrijpen waarom ze de dingen doen die ze doen, en waarom ze soms niet de dingen doen die ze willen doen. Het bespreekt hoe je je mentaliteit kunt veranderen om je bestaan te veranderen, zodat de dromen die je hebt ook weet uit te komen. Veel mensen hebben moeite met het ontwikkelen van een positieve mindset, van succes en rijkdom. Deze mentaliteit is vaak wat hen ervan weerhoudt om beter en gelukkiger te worden. Door gebruik te maken van de filosofieën en strategieën die in het boek worden besproken, kan het leiden tot een gelukkiger en succesvoller leven in het bedrijfsleven, het spirituele leven en je persoonlijke leven.

5. How to Win Friends & Influence People – Dale Carnegie

How-to-Win-Friends-Influence-People-Dale-CarnegieDit is een van de best verkochte boeken sinds 1936 (eerste druk). Auteur Dale Carnegie creëerde een gids die nog steeds levensvatbaar is. Sommige mensen zeggen zelfs essentieel, ook in de moderne wereld van vandaag. Hoewel de technologie om ons heen misschien verandert, blijft de aard van dingen en mensen meestal hetzelfde, waardoor de technieken in dit boek blijvend werken. “Hij leert je drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om jezelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken. Op praktische wijze en aan de hand van anekdotes leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen.” Aldus de samenvatting van het boek. Het is niet voor niets een klassieker, en het zou in de schappen moeten liggen van iedereen die succesvol wil zijn.

6. The 4-Hour Work Week – Tim Ferriss

4-hour-work-week-bookcoverDe 4-Hour work week de laatste klassieker die miljoenen mensen heeft geïnspireerd en geholpen om hun dromen van financiële vrijheid te verwezenlijken. Het dient als een stap-voor-stap gids om mensen te helpen beter en slimmer te leren leven en hen de financiële vrijheid te geven die ze willen. Enkele van de besproken onderwerpen zijn hoe je elementen van je leven kunt uitbesteden aan virtuele assistenten wereldwijd voor $5 per uur, zodat je meer tijd hebt om te doen wat je wilt. Hoe kun je 50% van je werk elimineren in 48 uur?  Het omvat allerlei praktische tips en casestudies van mensen die hun inkomen hebben verdubbeld en zichzelf opnieuw hebben uitgevonden.

Een manier waarop je financiële vrijheid kunt krijgen zonder een aanzienlijke hoeveelheid geld te erven of te winnen, is door te leren. Niet alleen door hard te werken. Je zult ooit moeten leren hoe je je eigen manier van denken kunt veranderen. Hoe kun je het geld het beste kunt gebruiken? Om vervolgens meer geld te verdienen terwijl je minder werkt? Met de zes genoemde zelfhulp boeken kun je kennis opdoen over het proces naar rijkdom, succesvol ondernemen en bewust groeien naar je doelen en dromen. Vastgoed is een manier om dit te bereiken, specifieke informatie hierover kun je lezen in de andere blogartikelen of videos.

Colette Houben
Colette Houben

Bekijk de video nu

Vul je naam & e-mail in om toegang te krijgen

We zullen je e-mail niet misbruiken voor spam of verkopen