Algemene voorwaarden Real Estate Masterclass (“REM”)
Datum laatste wijziging: 2 oktober 2020
Definities
In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Abonnement’: een duurovereenkomst gesloten tussen REM en Klant.
Consument’: elke natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met handels-, bedrijfs, ambachts- of beroepsactiviteiten.
Klant’: de natuurlijke persoon of rechtspersoon of het samenwerkingsverband van natuurlijke en/of rechtspersonen of de namens deze handelende tussenpersoon of vertegenwoordiger, die gebruikt maakt van de Diensten van REM.
Programma’: een online video, module, live stream, of cursus van REM die in het kader van een Overeenkomst door Klant kan worden bekeken via haar Website.
Platform’: het besloten gedeelte dat te vinden is op de Website en waarop Programma’s zijn te raadplegen en andere Diensten door Klant kunnen worden afgenomen.
Diensten’: alle door REM en/of door haar ingeschakelde derden aan Klant geleverde producten en diensten, onder andere inhoudende het aanbieden van (online) coaching sessies en het verschaffen van toegang tot Programma’s al dan niet via het Platform, alsmede alle andere door REM ten behoeve van Klant verrichte werkzaamheden, van welke aard ook, verricht in het kader van een opdracht, waaronder begrepen werkzaamheden die niet op uitdrukkelijk verzoek van Klant worden verricht.
Overeenkomst’: de rechtsbetrekking tussen REM en Klant, een en ander in meest ruime zin.
Website’ verstaan: de Website https://www.realestatemasterclass.nl/.
Toepasselijkheid van de Algemene voorwaarden
Deze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle tussen Klant en REM gesloten Overeenkomsten waarbij REM Diensten aanbiedt. De Algemene voorwaarden zijn dus ook van toepassing op Abonnementen, tenzij anders bepaald.
De Algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende of gewijzigde opdrachten van Klant.
Afwijkingen van de Algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien uitdrukkelijk en schriftelijk met REM overeengekomen.
Het staat REM vrij deze Algemene voorwaarden te wijzigen. Van een gewijzigde inhoud zal REM melding maken op haar website.
De Overeenkomst
Alle aanbiedingen op de Website zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Indien een aanbod een beperkte geldingsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, dan wordt dit nadrukkelijk bij het aanbod vermeld.
De Overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van REM door de Klant. Dit geschiedt door aankoop van een van de aangeboden Diensten via de Website en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
Indien de aanvaarding (al dan niet op ondergeschikte punten) afwijkt van het in de aanbieding opgenomen aanbod, is REM daaraan niet gebonden. De Overeenkomst komt dan niet overeenkomstig deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij REM de afwijkingen schriftelijk bevestigt.
REM kan niet aan haar aanbod worden gehouden indien Klant redelijkerwijs kan begrijpen dat het aanbod, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.
Herroepingsrecht
Als de Klant een Consument is, kan deze in geval van een overeenkomst op afstand gebruik maken van zijn wettelijke herroepingsrecht. Er bestaat dan het recht om binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst met REM te herroepen (de “Bedenktijd”). REM mag de Klant vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden verplichten.
De Bedenktijd gaat in op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst.
Als de Klant gebruik maakt van zijn herroepingsrecht meldt hij dit binnen de bedenktermijn door middel van het modelformulier voor herroeping of op andere ondubbelzinnige wijze aan REM. Na ontvangst van de herroeping zend REM onverwijld een ontvangstbevestiging.
Indien de ondernemer de consument de wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping niet heeft verstrekt, loopt de bedenktijd af twaalf maanden na het einde van de oorspronkelijke, overeenkomstig de vorige leden van dit artikel vastgestelde bedenktijd.
Indien de ondernemer de in het voorgaande lid bedoelde informatie aan de consument heeft verstrekt binnen twaalf maanden na de ingangsdatum van de oorspronkelijke bedenktijd, verstrijkt de bedenktijd 14 dagen na de dag waarop de consument die informatie heeft ontvangen.
Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de Klant.
Indien de Klant herroept na eerst uitdrukkelijk te hebben verzocht dat de verrichting van de Dienst aanvangt tijdens de Bedenktijd, is de Klant een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan dat gedeelte van de verbintenis dat door REM is nagekomen op het moment van herroeping, vergeleken met de volledige nakoming van de verbintenis.
De consument draagt geen kosten voor de volledige of gedeeltelijke levering van niet op een materiële drager geleverde digitale inhoud, indien:
hij voorafgaand aan de levering ervan niet uitdrukkelijk heeft ingestemd met het beginnen van de nakoming van de overeenkomst voor het einde van de Bedenktijd;
hij niet heeft erkend zijn herroepingsrecht te verliezen bij het verlenen van zijn toestemming; of
de ondernemer heeft nagelaten deze verklaring van de consument te bevestigen.
Als de Consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.