Back

Binnenkijken: fix & flip appartement krijgt 250k waardestijging

Oscar van de Mark kan als 27-jarige vastgoedbelegger trots zijn op zijn fix & flip woning: een stijlvol appartement in de binnenstad van Amsterdam. Het appartement werd drie maanden volledig gestript en verbouwd en inclusief vergunningen was het binnen een half jaar 250k meer waard. Natuurlijk is het ook een flinke investering, maar als je het slim doet, haal je er zeker winst uit.

Lees hoe Oscar alles heeft aangepakt. Welke keuzes heeft hij gemaakt om een flinke waardestijging en winst te behalen?

Geld verdienen aan een verbouwing

Waarde toevoegen aan je woning kan een interessante winst opleveren. Of je het nu doet voor je eigen plezier en ervan te genieten wanneer je er zelf nog even blijft wonen, óf doet voor de uiteindelijke verhuur of verkoop van de woning, het is in beide gevallen een manier om extra geld te verdienen. Zodat je dit vervolgens weer kunt investeren in een nieuw project.

Als Real Estate Masterclass coach weet Oscar wat er allemaal bij komt kijken als je flinke waarde wilt toevoegen aan je woning, zoals hij zelf zegt “soms kost het je nachtrust.” Maar met de juiste kennis, mindset en strategie kun je een appartement in korte tijd verbouwen en je winst pakken. Deze verbouwing heeft ruim 125k gekost dus tel uit je winst.

Een vergunningstraject van 6 maanden

tuin-woning-oscar

De grootste uitdagingen zijn de vergunningen die vaak een lange periode op zich laten wachten, je bent afhankelijk van meerdere partijen en dat gaat niet zonder kopzorgen. Oscar nam een risico door toch al te beginnen met de verbouwing, terwijl de vergunningen nog niet rond waren. Uiteindelijk kwam de vergunning toen de veranderingen al bijna af waren. Dit kun je doen als je weet dat de veranderingen die je maakt hoogstwaarschijnlijk wel goedgekeurd worden. Anders loop je natuurlijk wel het risico dat je weer alles moet slopen en in oude staat moet terug krijgen, waardoor je ook weer extra (onnodige) kosten maakt.

Bekijk in de video hieronder hoe het vergunningstraject bij Oscar is verlopen.

Before & after

Het appartement had eerst een totale oppervlakte van 62 vierkante meter maar er is in totaal 10 vierkante meter extra bijgebouwd. Het appartement had een dikke draagmuur die de woonkamer en keuken van elkaar scheidde, deze is gesloopt om een extra grote woonruimte te creëren: een open woonkeuken.

Bovendien is ook de buitenmuur uitgebouwd tot 2,5 meter (hiervoor moest onder andere een vergunning komen). De buitenmuur moest blijven om verzakkingen te voorkomen, dit is zichtbaar door de paal die er nog steeds is, wel in stijlvolle afwerking waardoor het niet storend is.

fix-flip-woning-oscar

 

 

 

Hieronder zie je het woongedeelte, met de buitenwand nu volledig van ramen waardoor er extra veel lichtinval is, wat een relatief klein appartement altijd goed kan gebruiken.

 

kast-stijlvol-appartement-amsterdamkeuken-fix-flip-oscarIn de gang is het gelukt om extra kastruimte te realiseren. Ook in de gang het toilet en een meer ruimte voor de wasmachine. We hebben bewust ook voor zoveel mogelijk daglicht gekozen en daarom grote ramen geplaatst.

De vierkante meters zijn in Amsterdam zeer schaars en duur dus daarom hebben we ook de keuze gemaakt om de cv-ketel buiten te plaatsen in een buitenkast.

douche-stijlvol-appartement-amsterdam

master-slaapkamer-fix-flip

 

De badkamer heeft een stijlvolle upgrade gekregen. Alle kranen en sanitaire afwerkingen hebben een mat zwarte look, gecombineerd met het afgewerkte stucwerk in beton ciré. Ook in de douche geven de extra grote marmeren tegels van 280 cm tot aan het plafond een luxe uitstraling.

Natuurlijk is een verbouwing als deze ook een flinke investering. Toch heeft Oscar hier ruim 100k winst uit kunnen halen. Leer hoe je een woning als deze kunt fix & flippen, voor meer tips en tricks kun deze cursussen en coachingstrajecten bekijken.

Fotografie: Louiza Mei King insightphoto.nl

Colette Houben
Colette Houben

Bekijk de video nu

Vul je naam & e-mail in om toegang te krijgen

We zullen je e-mail niet misbruiken voor spam of verkopen