Back

Nieuwe handige tool: vraag en aanbod huurwoningen per gemeente

Afgelopen week kwam er een video bij de publieke omroep online met zeer duidelijke uitleg over de woningmarkt en hoe het op dit moment gesteld is met vraag en aanbod. Niet om heel vrolijk van te worden als je op zoek bent naar een huurwoning in de sociale sector. Maar wel verhelderend wat er nu aan de hand is én ze hebben een nieuwe handige tool gemaakt die laat inzien hoeveel huurwoningen er per gemeente zijn, met de geschatte wachttijden. Zo kun jij als belegger ontdekken wat een geschikte locatie kan zijn voor je nieuwe beleggingspand.

In de wachtrij voor een huurwoning

Natuurlijk weten we al dat er te weinig woningen zijn en dat het moeilijk is voor een huurder om (met name) een betaalbare woning te vinden. Het aanbod is zeer klein. Maar hoe is dit eigenlijk zo tot stond gekomen en uitgegroeid tot een overspannen markt? Check de uitleg video van NOS hieronder.

De nieuwe tool: zo bepaal je de locatie van je nieuwe beleggingspand

Met de tool kun je precies zien hoeveel huurwoningen onder sociale huur, de woningcorporaties of de vrije sector vallen. Zo kun je ook buiten de grote steden, dus in randgemeentes, inzien hoe de balans is tussen sociale huur en vrije sector. Is er veel sociale huur? Misschien is dit dan niet de juiste locatie om een beleggingspand te kopen met als doel het pand te flippen en voor een hoge huurprijs te verhuren aan een expat doelgroep. Want die zitten dan liever in een andere buurt. Dat is ook wel logisch nadenken maar toch ook gemakkelijk dat je per gemeente snel kunt zien hoe vraag en aanbod van de huurwoningen eruit ziet. Check de tool hier.

Colette Houben
Colette Houben

Bekijk de video nu

Vul je naam & e-mail in om toegang te krijgen

We zullen je e-mail niet misbruiken voor spam of verkopen