Back

Nieuwe tijden in vastgoed: luxe penthouse te koop voor Bitcoin

Voor de eerste keer ooit is een vastgoed object te koop voor Bitcoin. De eigenaar koos specifiek voor de nieuwe betalingswijze in cryptovaluta en verkoopt niet zomaar een pand. De penthouse is van alle luxe voorzien met een mooi uitzicht over de binnenstad.

Onze coach Thomas van de Mark is daarom naar Veghel gereden om het allemaal eens te bekijken en een aantal specifieke vragen te stellen. Want wat is het verhaal achter de keuze voor Bitcoin als betalingswijze? Hoe werkt dat dan bij vastgoed? En zou dit het begin van een nieuw tijdperk in de woningmarkt zijn?

keuken-veghel-bitcoin

“Unieke objecten moet je op een unieke manier verkopen”

Bart Greijmans van Makelaardij van de Laar doet de voordeur open als we aanbellen bij Markt 17a in Veghel. Dit appartement voelt inderdaad als een stijlvolle penthouse. De ruim 214 vierkante meter met visgraat houten vloer, strakke plinten en een flinke bak licht die binnenvalt maakt het totale plaatje van hoogwaardig niveau. En deze parel is dus voor het eerst in Nederland te koop voor Bitcoin, de populaire cryptovaluta.

penthouse-veghel-bitcoinGreijmans legt uit hoe het gekomen is dat dit object nu te koop staat voor Bitcoin, “unieke objecten moet je op een unieke manier verkopen.”

Daadwerkelijk verkopen in BTC, hoe werkt dat?

De makelaar vertelt met trots hoe het idee is ontstaan voor deze spannende transactie. “Crypto is op dit moment booming en we zijn daar met ons team ook mee bezig, dus op kantoor kwam het idee om deze penthouse op die manier te gaan verkopen. Toen zijn we het gaan onderzoeken en bleek dat het ook echt mogelijk was.”

vastgoed-veghel-bitcoin

Eerder schreef de Telegraaf, Nos en Omroep Brabant al over deze opmerkelijke deal op de woningmarkt, maar nu is ook de uitleg over de werking van de nieuwe betalingsmethode uitgelegd.

Daadwerkelijk de woning verkopen in BTC (Bitcoin) werd een serieuze optie na uitvoerig onderzoek met fiscalisten, juristen en de notaris.

Onze vastgoed coach Thomas vraagt zich af “Maar hoe zit het dan met de plotselinge waardestijgingen of dalingen in de Bitcoin? Want vandaag is de Bitcoin weer wat anders waard dan morgen. Stel dat de Bitcoin verdubbeld in euro waarde? Wat is dan leidend, de euro of de Bitcoin? Bart geeft daarop de volgende uitleg: “Op het moment dat we de verkoopprijs hadden bepaald, hebben we de euro prijs omgerekend naar Bitcoin. Dat was op dat moment de prijs in euro 1.1 miljoen en in Bitcoin 21 stuks. We houden de prijs in euros aan en op het moment van overdracht wordt die omgerekend naar het aantal Bitcoin wat de koper moet afrekenen.”

Betalen met Bitcoin “levert fors belastingvoordeel op”

Hoe het allemaal in zijn werk gaat heeft Bart en zijn team goed in beeld. Ook zien ze toekomst in crypto betalingen voor woningen. “Gezien de voordelen en interesse zien we zeker een toekomst voor deze methode. In dit geval zijn er vooral voordelen: voor de koper levert het in zijn situatie een fors belastingvoordeel op en voor de verkoper is het om het even.” Natuurlijk is de verkoper zelf ook bekend met de cryptos.

uitzicht-penthouse-veghel

Check exclusieve video tour in penthouse

Bekijk hieronder de video waar Thomas een exclusieve tour krijgt met daarbij het hele verhaal van Bart over de woning die te koop staat voor Bitcoin.

Binnen 24 uur heeft de eerste concreet geïnteresseerde koper zich gemeld. Op dit moment is het team van Makelaardij van de Laar in gesprek om er voor te zorgen dat alles goed geregeld kan worden.

Maar de woning is nog te koop, betaal je toch liever met euro’s? Omgerekend bedragen de kosten voor dit Penthouse 1.1 miljoen euro, in ruil hiervoor krijg je een ruim appartement aan luxe: 3 slaapkamers, 2 badkamers, een loggia en enorm dakterras. Check de deal hier.

Colette Houben
Colette Houben

Bekijk de video nu

Vul je naam & e-mail in om toegang te krijgen

We zullen je e-mail niet misbruiken voor spam of verkopen