Back

Waarom minder werken en meer verdienen binnen handbereik is met vastgoed

Het merendeel van ons leven bestaat uit werken. Dat geldt tenminste voor de meesten van ons. Bovendien is het werk voor velen niet hetgeen dat ze elke dag het liefste doen. Er zijn maar weinig mensen die werken met passie, volle overtuiging en voldoening voor de rest van hun leven. Kortom: we besteden uitzonderlijk veel tijd aan werken, omdat het noodzakelijk is om jezelf en dierbaren te onderhouden, maar niet omdat je het zo leuk vindt om uren te maken. Als we het geluk hebben dat we onze pensioenleeftijd mogen bereiken, dan heb je vaak ook niet voldoende inkomsten van je pensioen om de stijl van leven te blijven behouden omdat het gewoonweg te weinig is. Dit heeft ons aan het denken gezet, wat kun je tegenwoordig doen zodat je niet je hele leven hoeft te werken? Dat er meer tijd overblijft voor dingen die je écht wilt doen of dat je in elk geval niet gevangen zit in de ratrace of in de noodzaak van geld verdienen. Lees in deze blog hoe vastgoed kan helpen bij het beter inrichten van je leven door: minder te werken en meer te verdienen.

Niet je hele leven werken

relax-holidayDe voornaamste reden om deze zoektocht te starten is waarschijnlijk omdat je niet je hele leven wilt werken om goed rond te komen. Je kunt ervoor kiezen meer zelf de controle te nemen over de hoeveelheid tijd die je aan werk wilt gaan besteden en de tijd die er overblijft voor andere dingen. Het eerste advies wat wij kunnen geven is dat je dan op zoek zult moeten gaan naar de mogelijkheden die er zijn om zonder al te veel inspanning wel maandelijkse inkomsten genereren. Het zogenaamde passieve inkomen.

Vastgoed geeft controle

Er zijn verschillende methodes die kunnen zorgen voor een passieve inkomstenbron. Als je online zoekt kom je naast vastgoed bijvoorbeeld ook uit op: beleggen, aandelen, crypto’s, goud, online producten, online advertenties en wellicht nog meer. Van al deze manieren is vastgoed het meest geschikt om maandelijks meer te verdienen en minder te werken. Je kunt maandelijkse inkomsten genereren van huurders die jou betalen. De winst die je over blijft als je de maandelijkse hypotheek aflost kan letterlijk je salaris vervangen als je meerdere woningen hebt. Daarbij komt dat je zelf de controle hebt over wie je huurders zijn en als je een goede screening doet loop je relatief weinig risico. Ook reageert de vastgoedmarkt vaak vertraagd op economische crisissen dus je hebt altijd nog wel tijd om je strategie aan te passen mocht dit nodig zijn op momenten dat de markt slechter gaat. Luister meer in de podcast ‘Aandelen, Crypto, Goud, Vastgoed. Wat is de beste investering?’

Geld laten groeien op de lange termijn

Er zijn verschillende manieren om te investeren en geld te laten groeien. Echter, hoe je deze manier van geld verdienen ervaart is voor iedereen anders. Iemand die stressbestendig is kan wellicht de aandelenmarkt proberen, en een ander met meer doorzettingsvermogen vastgoed. Beleggen kan bijvoorbeeld veel stress geven omdat geld in hele korte tijd snel in waarde kan stijgen en dalen. Uiteindelijk is de waarde van vastgoed geleidelijker, de huizenmarkt namelijk iets is dat op de lange termijn groeiende is, en waar altijd vraag naar is. Crisis of geen crisis, mensen hebben een huis nodig om in te wonen. Je investeert geld in een pand, je verhuurt de woning vervolgens aan huurders die de hypotheek af betalen en ondertussen groeit de waarde van het pand, mits je het niet in slechte tijden in de verkoop hoeft te doen. Dit is relatief want ook voor deze investering moet je geduld hebben en komt het geld niet geheel zonder inspanning binnen. Er zijn onverwachte zorgen die erbij kunnen komen, denk aan een tegenslagen bij een bouwproces, leidingen die niet goed zijn of als er een onverwachte lekkage om de hoek komt kijken. Ook bij vastgoed komen er zorgen bij kijken. Bedenk ook dat het vooral succesvol kan zijn op de lange termijn. De waarde van een woning stijgt langzaam, en vaak niet op korte termijn. De huizenmarkt kan tijdelijk instorten, en ook de investering die je in de woning moet doen zodat het in goede staat blijft kost geld. Het is dus wel belangrijk dat je investeren in vastgoed als lange termijn ziet. Zodat je er na een periode van bijvoorbeeld tien jaar de vruchten van plukt.

Vastgoed of niet, gun jezelf minder geld zorgen

money-dollars-cashHet belangrijkste is dat je tijd gaat besteden aan de nieuwe manier van inkomsten binnenhalen en of dat nu vastgoed is of niet, gun jezelf in elk geval minder zorgen op de lange termijn. Natuurlijk is er geen garantie voor wat er op de lange termijn in je leven is, of hoe het leven er dan precies uitziet. We kunnen het leven niet plannen en weten niet hoe het in de toekomst loopt. Maar dat betekent niet dat je nooit vooruit mag kijken of kunt nadenken over hoe je je geldzaken in de toekomst geregeld wilt hebben. Alleen al bezig zijn met een lange termijn plan kan veel voldoening geven. Omdat je naar iets toe werkt dat mogelijkheden biedt voor jezelf als je het moeilijker hebt, of als je het anders zou willen, het is je ticket naar vrijheid.

 

 

Colette Houben
Colette Houben

Bekijk de video nu

Vul je naam & e-mail in om toegang te krijgen

We zullen je e-mail niet misbruiken voor spam of verkopen